2016. g. 02. augusts
Permanentā meikapa izlabošana

Permanentā meikapa izlabošana

 

Ja ir iespēja sagatavoties jebkuram notikumam – kapēc lai to neizdara? Diemžēl, mēs parasti sākam domāt tad un tikai tad, kad apmaldīsimies. Bet visbiežāk jau ir pa vēlu kaut ko labot…

Tieši par piemēru šādai situācijai var kalpot permanentā meikapa izlabošana. Daudz labāk nepielaist šādu kļūdu, nekā pēc tam visu labot. Bet jā jau nesanāca būt piesardzīgam, tad ir kaut jāzin, kādas procedūras gaida jūs pie kosmetologiem.

Jebkura permamentā meikapa korekcijas procedūra ir atkarīga no kļūdas, kura tika pielaista meikapa veidošanas procesā. Visbiežāk ir sastopami šādi varianti:

Tumšā lūpu apmale

Tas nozīmē, ka vai nu tika izmantota tetovēšanas mašīna, kura paredzēta ķermeņa tetovēšanai (tā ievada pigmentu daudz dziļāk nekā ir nepieciešams), vai nu meistars ievadīja pārāk daudz pigmenta un neievēroja ieteicāmo taktiku.

Katrā no šiem gadījumiem ir tikai viens problēmas risinājums – izmantot speciālu remuveri. Remuveris ir viela, kura kopā ar pigmenta daļiņām pakāpeniski iznāk uz virsmu garozas veidošanas procesā. Pie tam ir ļoti grūti pilnīgi izņemt pigmentu no ādas. Bet šajā gadījumā remuveri var izmantot tikai ap apmali, bet paša pigmentācija ir jāizlabo dažu krāsu korekciju procedūru laikā. Krāsu korekcijas procedūru jēga ir tāda, ka tiek ievadīti daži papildus pigmenti kuri cilpas krāsu padara vienmērīgāku.

Nevienmērīga cilpa

Tā ir viena no rupjīgākām kļūdām. Visbiežāk ir sastopama pie meistariem, kuriem ir maz darba pieredzes, bet gadās arī pie pieredzētiem meistariem. Šajā gadījumā efektīvāk ir izveidot jaunu zīmējumu, un tikai pēc tam ķerties pie esošā permanentā meikapa defektu izlabošanas.

Permanentā meikapa izlabošanas tehnika ir atkarīga no tā, kur tieši izvietots laukums ar defetkiem.  Ja runa iet par sīkiem laukumiem, piemēram mākslīgām dzimumzīmēm, tad varētu pielietot kamuflāžas tehniku. Meistars izvēlas klienta ādas krāsai astbilstošu pigmentu un ievada to laukumā, kuru nepieciešams izlabot. Bet šāda metode darbojas tikai uz nelieliem defektiem un turās ne īpaši ilgi.

Bet ja defekta zona ir plaša, tad palīdzēt var tikai meipaka izņemšana ar lāzeru. Augstfrekvences lāzers pa tiešo iznīcina pigmenta daļiņas, kuras tiek izvadītas no organisma kopā ar limfu un asini. Bet šāda procedūra bojā ādu, tāpēc agrāk par 6-8 nedēļām pielietot šādu paņēmienu stingri aizliegts.

Pārāk tumšā krāsa

Ne vienmēr tas nozīmē meistara kļūdu. Gadās, ka tas ir naturālu pigmentu mijiedarbības sekas. Bieži mikropigmentēšanas rezultāti paredzēt nav iespējams. Tā arī sanāk, ka zīmējums ieznāk tumšāks nekā gribētos.

Šeit vienīga normālā izlabošanas metode ir krāsu korekcija. Meistars izvēlas, atkarībā no apstākļiem,  gaišākus vai tumšākus pigmentus, ievada tos ādā un tādejādi padara to vai nu gaišāku, vai nu tumšāku. Tas nav grūti, bet tomēr āda tāpat bojāsies un tai būs vajadzīga atbilstoša kopšana.

Plankumu veidošanās

Plankumi visbiežāk sastopami acu ārejās apmalēs tapēc ka āda tajā vietā ir ļoti plāna un vāji notur pigmentus. Tapēc zīmējums nevis formējās cilpās, bet iztek plankumā. Protams, var pigmentus ievadīt dermas līmenī, bet tas ir vēl kaitīgāk.

Permanentā meikapa izlabošanai šajā apgabalā visbiežāk pielieto lāzertehnoloģijas. Kapēc? Tapēc ka “kamuflāžas” tehnika šeit nestrādā, bet saistošie pigmenti ļoti kaitēs ādai. Tāpēc paliek vienīgi lāzers. Pie tam viena seansa laikā visu pigmentu izvadīt neizdosies: nāksies iziet 5 -10 procedūras ar obligātu 6-8 nedēļu intervālu. Bet tad pigments būs pilnīgi izvadīts.

Rētas

Tas ir vissarežģītākais gadījums, jo rēta nozīmē arī ādas dziļā bojājuma esamību un saistošu audu anomālu pieaugumu. Paradās vai nu pēc vairākkārtīgas kaitīgas ietekmes uz vienu un to pašu ādas laukumu, vai nu iekaisumu rezultātā, kuri vēl tika apgrūtināti ar ādas nepareizu kopšanu pēc procedūrām.

Pilnīgi izlabot saistošu audu defektu neizdosies, tomēt anomālu pieaugumu var noņemt ar delikātu ievainota laukuma slīpēšanu. Cēloni tas nenoņems, bet sekas būs ne tik ievērojamas.

Mīļas Dāmas, kā jūs jau esat sapratušas, permanentā meikapa izlabošana ir ilgstoša, nepatīkama un dārga procedūra. Tāpēc ieteicams paredzēt visas nepatīkšanas un iepriekš pārbaudīt meistarus, pie kuriem jūs taisaties doties. Un ja izvēlētais meistars ir profesionālis, tad viņš kļūdu paradīšanas rezultātā pats piedāvās visoptimālāku problēmu risinājumu un pat iedos atlaidi uz korekcijas pakalpojumiem. Protams, profesionāļi ļoti rūpējas par savu reputāciju un netaisās to bojāt pat negadījumu rezultātā.